Det här inlägget finns i kategorin Okategoriserade,
och är taggat med .

Självläkning

Självläkningen finns naturligt hos oss alla och jag tänker att vi alla kan läka oss själva.

Du får ett sår på knät, vi förväntar oss att det läker ihop inom tid om det får rätt förutsättningar. Att det hålls rent, att du är lite försiktig så du inte slår upp det igen. Ibland behöver vissa sår få plåster eller bandage som skydd så det får läka ifred. Det kan även bli så att du behöver söka upp en läkare och få omvårdnad om såret är djupt. Tänker att det är precis likadant med våra inre sår. Vi behöver ge oss själva rätt förutsättningar för att läka. Tid, försiktighet, omvårdad och hjälp av någon vägledare, terapeut, healer eller liknande.

Självläkning är en naturlig och spontan process – bara vi ger oss rätt förutsättningarna.

Healing

För mig är healing att hjälpa till att finna vårt sanna jag, vår äkta själv.

Ofta har kontakten förlorats med oss själva, och det skapar negativa konsekvenser i våra liv. Att komma i djupare kontakt med oss själv kan hjälpa till att starta upp den självläkande förmågan och skapa positiv utveckling på alla områden i livet.

Healingen kan hjälpa till att rensa bort blockeringar som hindrar oss från att se vem vi är innerst inne är. Energin kan vara en kraft som hjälper oss att fatta nya beslut om vad vi vill och behöver göra i våra liv, och vad vi vill släppa taget om.

Ju mer vi lär känna oss själv, ju mer kommer vi att bli medveten om vilka som är våra äkta behov och hur vi kan fylla dem. Att bli mer medveten om vilka livsmönster vi skapat för att se till så alla andras behov uppfylls innan våra egna.

När du går på healing eller hela dig själv så får du en djupare kontakt med dig själv. När din självkännedom ökar så kan detta vara en viktig hjälp för dig att skapa en bättre självkänsla och ett positivt självförtroende.

Vi har alla förmågan att självläka oss själva, för det är helt naturligt för oss! Ibland behöver man få en lite hjälp på vägen, det viktigaste är att tro på oss själva och förmåga, vår intuition och våra känslor som vägleder oss till mer glädje och skratt i livet!

Tips för självläkning

Ta med de tips som du känner passa dig, som du kan använda under dagen.

  1. Gör inte flera saker på en och samma gång, du blir mindre effektiv i det du gör.
  2. Var närvarande här och nu. Stanna upp och medveten fokusera på vad du håller på med just nu.
  3. Var uppmärksam på din kropp och vad den behöver.
  4. Var medveten om ditt hjärta. När du känner dig stressad, hitta en lugn plats där du kan sluta ögonen och ta några djupa andetag – bli centrerad igen. Prova att rikta centreringen till området kring hjärtat.
  5. Andas in 4 och ut 4 minst en gång i timmen. Gör såhär: Andas in och räkna till fyra, håll andan i en sekund, andas sedan ut och räkna till fyra. Gör det så länge du vill. Blir det för jobbigt, andas i en takt som passar för dig.
  6. Var uppmärksam på ditt högsta syfte. Påminn dig vad som är viktigt på riktigt i ditt liv.
  7. Det är bara fortsätta fylla punkter som du känner passar dig.

/ Linda