Fullmånens energier

Det finn massor av historier och mytologier om olika ritualer, ceremonier som människan har använt under historien. Jag tänker att allt är energier och energierna vid fullmånen är oerhört starka och månen är ju den planet som är närmast jorden av alla himlakroppar och dess energi har länge varit känd för människan. Den kraftfulla energin är anledningen till att det finns så många kulturer och traditioner som observerar fullmånen och utför ritualer och ceremonier. Det är energier du bör utnyttja för att manifestera dina visioner.

Varje månfas har med sig sin specifika energi, men fullmånens energi är den mest märkbara och kraftfulla energin.

För mig handlar fullmånen om att släppa det man är klar med. Man kan säga att månensljuset belyser det som är destruktivt och om saker som inte tjänar dig längre. Vad behöver du släppa taget om? Vilka mönster behöver du bli av med för att kunna leva det liv du vill leva?

Eftersom fullmånen ökar på den andliga energin, är det en god idé att meditera, rensa och ladda dina energier.

Min ceremoni kring fullmåne

Såhär brukar jag göra vi fullmåne och tänkte inspirera dig att också hitta din ceremoni eller så härmar du min. Jag har köpt en anteckningsbok där jag bara skriver i när det är fullmåne och nymåne. Det är kul att tittat tillbaka för att se vad som hände förra fullmånen och vad jag är nu.

1. Släppa taget

Börja med att släppa det som inte tjänar dig längre. Månens ljus lyser upp våra mörkare sidor, dåliga vanor och destruktiva mönster. Så vad håller du fast vid som du egentligen du vet att du bör släppa taget om?

Skriv ner det du vill bli av med och det du behöver hjälp att släppa taget om på en papperslapp. Kommer du på flera saker, använder flera lappar. Tänd sedan eld på en lapp i taget medan du i ditt inre affirmerar, ”jag har nu blivit av med….” eller ”Jag släpper nu taget om…”. ( tänk på säkerheten)

2. Tacksamhet

Att fokusera på tacksamhet i fullmånens sken, gör att du drar till dig mer att vara tacksam för. Det kan handla om relationer, ny insikter, människor i din närhet, om din kropp, dina kunskaper… Att visa tacksamhet i fullmånens energi sänder tydliga signaler till universum om att du är medveten om all hjälp du hittills fått och att du nu är öppen och mottaglig för fler välsignelser. Skriv ner allt du kommer på i din anteckningsbok.

3. Spådom

Fullmånens energi gör att spådom och budskap från andra sidan blir tydligare. Har du en ängla- orakelkortlek eller en tarotkortlek kan du använda den när det är fullmåne.

Det räcker att dra tre kort:
Kort 1. Vad vill denna fullmånen säga till mig ?
Kort 2. Vad behöver jag släppa taget om för att komma vidare ?
Kort 3. Vad behöver jag lägga mer fokus på för att komma i kontakt med min sanning?

Lycka till och gör din fullmåne ceremoni och gör den till din egna och på ditt sätt ingenting är rätt eller fel 🙂

/ Linda Kensén